DE BLIJE HOEVE

De Koeien

We zijn nu 2,5 jaar verder en inmiddels draaien wij onze hand niet om voor een bevalling van biggen, hebben wij kuikens uit het ei zien komen, kittens met flesje opgevoed, lammetjes geboren zien worden en is het verzorgen van alle dieren een dagelijkse standaard geworden. We hebben zelfs ratten gevangen.

Tijd voor het echte werk! Want zeg nou eerlijk. Kippen, eenden, cavias, pauwen en kalkoenen… leuk… maar… wij gaan voor groter en nog echter! Wij gaan voor koeien!

Wederom begint onze zoektocht. Dit vinden wij beiden erg spannend. Ik kan de koeien niet lezen en ik vind ze errugg groot. De keus was op lakenvelders gevallen, maar oog in oog staan was er niet bij. Van dichtbij vond ik ze nog akelig groot. Toch verder kijken naar minizeboe. Dat vond ik persoonlijk net niks, te klein en te eigenzinnig. We droomden nog even verder en ineens liepen wij de juiste match tegen het lijf! De Dexterkoetjes. Klein, vriendelijk maar met een stoer uiterlijk. Één heeft zelfs beste horens, gave kleuren Zwart of egaal rood. En toch vriendelijk en rustig van karakter. 

Wij zijn een paar adressen langs geweest en uiteindelijk kwamen wij uit bij Koechi & Koebana. Twee drachtige dames.

Met hulp van levenservaring en kennis van mensen uit de buurt hebben wij ons goed voor laten lichten en hebben het geluk gehad dat we twee gezonde vaarkalveren ter wereld hebben zien komen. Helemaal volgens het boekje en in blakende gezondheid. Wederom met hulp en adviezen van onze vrienden hier uit de buurt. Wat fijn om in zo’n buurt te wonen waar iedereen elkaar nog graag helpt!

Video's